Jak si uvařit vlastní modelínu

Jak si uvařit vlastní modelínu

Jak strávit kvalitní čas s rodinou? Objednejte si naši pečlivě namíchanou směs na domácí přípravu modelíny Formela a podpořte tvůrčího ducha všech členů rodiny!

Přemýšlíte, jak trávit kvalitní čas s rodinou? Objednejte si naši pečlivě namíchanou směs na domácí přípravu modelíny Formela a podpořte tvůrčího ducha všech členů rodiny! S touto jedinečnou modelínou si můžete užívat hodiny zábavy a tvořivosti. Navíc díky jejímu složení a vlastní výrobě budete přesně vědět s čím si vaše děti hrají.

Jsme hrdí na to, že naše Formela je vyrobena pouze z přírodních a bezpečných ingrediencí. Můžete si být jisti, že vaše děti jsou v bezpečí a zároveň se učí pracovat s přírodními materiály. Formela je jako prázdné plátno, na kterém můžete vyjádřit své myšlenky a sny, podporuje rozvoj jemné motoriky, senzomotorických dovedností a soustředění. Děti se učí trpělivosti, preciznosti a kreativnímu myšlení, což jsou dovednosti důležité nejen pro jejich budoucnost.

Výroba domácí modelíny Formela je ideální aktivitou pro rodinné oslavy, deštivá odpoledne nebo jednoduše jako kreativní relax po náročném dni. Vytvořte si vlastní svět plný barev a fantazie a užijte si nekonečnou zábavu s celou rodinou.

Jak na to?

Než se ponoříte do tvorby, nachystejte si potřebné ingredience a vybavení:

  • Formela – namíchaná směs
  • Hlubší pánev nebo hrnec
  • Vařečka
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 250 ml vody

Postup:

Na pánev vysypte Formela-namíchanou směs, přidejte olej, vodu a pečlivě promíchejte. Pokud nechcete mít v modelíně žmolky, předem vše zamíchejte v míse ručním mixérem. Zahřívejte na střední teplotu a stále míchejte, hmota se začne po chvilce srážet, stále míchejte, dokud se vám nevytvoří hrouda. Hmotu vyklopte na prkénko, prstem vytvořte do Formely malý důlek a nakapejte vonný olej. Propracujte důkladně rukama (vezměte si gumové rukavice-je to horké). Nechte chvíli vychladnout a potom si hrajte a hrajte a hrajte. Formelu na noc uzavřete v plastové dóze a vložte do lednice. Při dobrém zacházení Vám Formela vydrží až 5 měsíců.

 

Zobrazit všechny články v MESSYPLAY BLOG